Ahven

Kotimainen körmyniska on oiva ruokakala.

Käyttö:

Monipuolinen ruokakala, pakastettava tai kypsennettävä. ei suositella syötäväksi tuoreena.

Valikoima:

Tuore perattu, tuore filee, savu ahven säilyke.

Alkuperä:

Myymämme ahven tulee pääosin länsirannikolta ja järvisuomesta esim. Savosta Kalatukku E. Erikssonin ja Kalamestan tukkujen kautta.

Suurin osa myymästämme Ahvenesta tulee valmiiksi fileoituina. Perkaus ja fileointi tapahtuu yleensä pyyntialueen lähellä kalankäsittelylaitoksissa, joista se toimitetaan tukkuihin ja edelleen myymälään.

Fileointi vie aina jonkin verran aikaa, joten kokonaisena ostettu ahven saattaa olla hieman tuoreempaa. Toisaalta fileiden osuus ahvenen painosta on vain reilu neljännes, joten jos kalan käsittely ei kuulu mielipuuhiisi, on valmiiden fileiden ostaminen aina helppoa. Voit myös pyytää kalakauppiasta leikkaamaan fileet ”housuiksi” eli poistamaan pienet kylkiruodot.

Ahven on herkkä pilaantumaan eikä kestä pitkiä myyntiaikoja. Varsinkin heikko kylmäketju jo ennen myymälään saapumista voi lyhentää huomattavasti ahvenen myyntiaikaa.

Tuoreiden perattujen sekä fileoitujen ahventen lisäksi on tarjolla savuahven säilykkeitä. Säilykkeenä ahvenen ruodot pehmenevät niin paljon, että ne voidaan nauttia ruotoineen päivineen.

Katso ahven reseptejä täältä.