Kampasimpukka

Kampasimpukka on valtamerissä kavava tai kasvatettu simpukkalaji, jonka liha on maukasta. Kampasimpukkaa voi valmistaa monella tapaa.

 

Käyttö:

Monipuolinen raaka-aine, voidaan nauttia myös raakana.

Valikoima:

Raakana kappaleittain, säilykkeenä

Alkuperä:

Pääosin Japanista.

Kampasimpukat keräillään Japanin merialueelta ja kulkeutuvat USA:n ja Hollannin kautta Suomeen. Yleensä rahti kestää noin 6 päivää, mikä luonnollisesti lyhentää myyntiaikaa. Emme pidä niitä tiskillä kuutta päivää pidempää. Peltipurkkeihin pakattu ”gold” laatu on tavallista maukkaampi.

Tilattuna voi myös saada kampasimpukoita kuorineen, mutta herkästi pilaantuvana luonnontuotteena ne voivat olla riski. Kuorien sisällä on myös usein hiekkaa, mikä saattaa olla ikävämpi yllätys simpukoita nautittaessa.

Kampasimukat voi nauttia myös raakana, mutta herkästi pilaantuvana saattaa aiheuttaa ruokamyrkytysoireita. Pitkän kuljetusajan vuoksi kampasimpukoissa esiintyy paljon laatuvaihteiluita. Vanhetessaan kampasimpukan liha pehmenee ja menettää makua.

Mahdollisuuksien mukaan valitsemme aina vastuullisesti tuotettuja kampasimpukoita.