Nieriä
Käyttö Monipuolinen ruokakala, sopii nautittavaksi myös raakana
Valikoima Tuore kokonainen, filee
Alkuperä Kasvatettu Suomalainen, Ruotsalainen, Islantilainen ja Saksalainen. Kalatukku E, Erikssonin ja kalatukku Arvo Kokkosen kautta
Nieriä eli rautu elää luonnonvaraisena Lapin järvillä ja puroissa. Tämä luonnonkanta on sen verran vaarantunut, ettei sitä tuoda Etelä-Suomeen kauppakalana. Kotimaisen luonnon kalan rinnalle on istutettu vieraslajeina amerikkalaista alkuperää olevaa harmaanieriää ja puronieriää.
Nieriä on lohen sukuinen kala, mutta sen liha on pehmeämpää ja enemmän oranssiin vivahtavaa kuin sukulaisensa. Nieriällä ei ole suomuja ja sen nahka onkin paistettuna suurta herkkua.
Kaikkia kolmea lajia kasvatetaan kalankasvatuslaitoksissa. Kotimaisen kasvatetun nieriän lisäksi on saatavilla myös ruotsalaista, islantilaista ja saksalaista kasvatettua kalaa.
Lammikoissa ja verkkoaltaissa kasvatettu nieriä on jossain määrin epäeettistä, mutta ASC luokitettua kalaa voi syödä hyvällä omallatunnolla