Piikkikampela

Käyttö              Monipuolinen ruokakala

Valikoima        Tuore kokonainen

Alkuperä          Pohjois Atlantti, kalatukku E, Erikssonin ja kalatukku Arvo Kokkosen kautta.

Piikkikampela on kampelakalojen kuningas. Isokokoisena ja näyttävänä se on yleensä näyttävä näky kalatiskillä ja ruokapöydässä.

Pohjatroolaus on ollut pääasiallinen piikkikampelan kalastusmuoto ja siksi sen nauttiminen on ollut erittäin epäeettistä. Pohjatroolaus on raakojen menetelmiensä vuoksi pilannut suuret alueet merien pohjaa.

Nykyisin piikkikampelaa saa myös kasvatettuna ja ASC sertifioituna, mikä on huomattavasti eettisempi vaihtoehto. Valitettavasti vain kasvatetun piikkikampelan maku ei ole sama kuin luonnonvaraisen kalan.

Suomen merialueilta piikkikampela on hävinnyt Itämeren suolapitoisuuden vähenemisen myötä.

Piikkikampela on vähäruotoisena helppo syödä. Parhaat reseptit löydät täältä.