![](https://www.kalakauppaeriksson.fi/content/themes/kalakauppaerikssonfi/assets/img/thumbnail-placeholder.jpg)
Punakampela
Käyttö Monipuolinen ruokakala
Valikoima tuore filee, savustettu, tilauksesta tuore kokonainen
Alkuperä Itämeri, Pohjois-Atlantti, Kalamestan kautta
Punakampela on Pohjois-Euroopan käytetyin kampelalaji. Varsinkin lounasravintolat suosivat punakampelaa sen maukkauden, edullisuuden ja helpon käsiteltävyyden vuoksi.
Punakampelaa on itseasiassa useita lajeja, mutta kaikkia myydään kauppanimikkeellä punakampela.
Punakampela tuotetaan yleensä Suomeen fileinä, mutta Kalamestan kanssa aloittamamme yhteistyön ansiosta voimme nyt myydä myös kokonaisena savustettua tai tuoretta punakampelaa. Sundomissa savustettu kampela tulee meille yleensä loppuviikosta.
Kokonaisena tilattu punakampela saapuu tiskille huomattavasti tuoreempana kuin fileoitu. Fileoimme itse tuoreen punakampelan, minkä ansiosta lihan koostumus ja maku ovat huomattavasti parempia kuin laitoksessa valmiiksi fileoidun. Laitosfileoinnin haaste on fileointilaitteiden käyttämä runsas vesi, mikä ei koskaan ole hyväksi lihan laadulle.
Punakampelalle on laadittu MSC sertifikaatti ja näin myös sertifioitua kalaa on mahdollista saada Suomeen.
![](https://www.kalakauppaeriksson.fi/content/themes/kalakauppaerikssonfi/assets/img/thumbnail-placeholder.jpg)