Jokirapu

Jokirapu kasvaa luonnonvaraisena Suomen järvissä ja joissa. Rapukausi on heinäkuun lopusta lokakuulle.

Käyttö:

Rapujuhlien kunniavieras

Valikoima:

Tilauksesta keitettynä liemessä tai elävänä.

Alkuperä:

Suomi

Jokirapu on vähentynyt huomattavasti rapuruton yleistyttyä Suomen vesistöissä. Se  kasvaa huomattavasti hitaammin kuin Amerikasta tuotettu täplärapu ja siksi sen hinta yleensä kipuaa huomattavasti korkeammaksi.

Jokiravut hinnoitellaan koon mukaan kolmeen hintaryhmään

ryhmä 1. yli 12cm

ryhmä 2 11-12cm

ryhmä 3. 10-11cm

Jokirapua ei saa syödä raakana. Juhan keitto-ohje löytyy täältä. Harvinaisuudestaan huolimatta kotimainen jokirapu on eettinen valinta. Sertifiointia sille ei ole tehty.